Reďkovková nátierka s domácou lučinou

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • 2 zväzky reďkoviek
  • čerstvý chlieb
  • pažítka
  • rukola
  • soľ
  • 500 g bieleho jogurtu
  • 200 g kyslej smotany

POSTUP:

Jogurt premiešajte s kyslou smotanou a štipkou soli. Nad misu dajte cedák, do ktorého vložte plátno. Do cedáka s plátnom dajte pripravenú zmes a cedák zakryte ďalšou utierkou. Misu s cedákom dajte do chladničky na 24 hodín a nechajte jogurt vykvapkať. Potom z plátna vyklopte lučinu do misy a pridajte k nej na drobné kúsky nakrájané reďkovky a hrsť nasekanej pažítky.   

Hotovú nátierku natrite na čerstvý chlieb, ozdobte tenkými plátkami reďkoviek a lístkami rukoly.