Jednoduchá tuniaková nátierka

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • 340 g tuniaka v oleji
  • 200 g topeného syra
  • 2 šalotky
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 2 vajcia natvrdo
  • 1 lyžica majonézy
  • soľ
  • čierne korenie
  • čerstvý chlieb

POSTUP:

Najprv začnite tým, že dáte vajcia do menšej rajnice so studenou vodou. Vodu s vajcami priveďte do varu, na sporáku potom stlmte plameň a nechajte vodu prebublávať asi 8 minút. Akonáhle sú vajcia uvarené, schlaďte ich studenou vodou. Vajíčka ošúpte a nakrájajte najemno.

Do misy dajte tuniaka aj s olejom (zdravším variantom môže byť tuniak vo vlastnej šťave), tavený syr, nadrobno nakrájanú šalotku, dijonskú horčicu, majonézu, soľ, korenie a nakrájané vajcia.

Za pomocou vidličky všetko zmiešajte a podľa chuti môžete pridať viac majonézy alebo horčice. Nezabudnite nátierku znova dôkladne zamiešať.

Tuniakovú nátierku podávajte na čerstvom chlebe.

Recepty na ďalšie nátierky

Cesnaková nátierka

Predjedlá, chuťovky

Cesnaková nátierka

Avokádová nátierka

Šaláty, zelenina

Avokádová nátierka

Spolu nám to šlape medaile Nátierka z červenej repy

Predjedlá, chuťovky

Nátierka z červenej repy