Bryndzové halušky

Bryndzové halušky patria medzi najobľúbenejšie slovenské jedlá, ktoré zasýtia a zároveň pohladia dušu. Jemné zemiakové halušky zmiešané s krémovou bryndzou a dozdobené chrumkavou slaninou vytvárajú kombináciu chutí, ktorej sa nedá odolať. Tento tradičný recept zvládnete jednoducho a rýchlo pripraviť aj doma.

MORA
2 hlasů
Tlačiť Tisknout
Tradičné bryndzové halušky - recept
Množství
Množstvo:
4 porcie
Příprava
Príprava:
30 minút
Vaření
Varenie:
15 minút
Náročnost
Náročnosť:
ľahká

Ingrediencie

Postup

Zemiaky ošúpte, nastrúhajte na jemnom strúhadle, pridajte vajce a premiešajte.

Postupne prisypávajte múku, kým nevznikne polotekuté cesto.

Vo veľkom hrnci priveďte do varu osolenú vodu, cez sito na halušky prepasírujte cesto a varte asi 2 minúty, kým halušky nevyplávajú.

Uvarené halušky dierovanou naberačkou vyberte a premiešajte s bryndzou.

Slaninu nakrájajte na kocky, opečte do chrumkava a podávajte s haluškami.

najlepšie bryndzové halušky na slovensku - recept

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu