Vajíčková nátierka

Hodnotenie receptu
(20 hlasov)

Ingrediencie

  • 6 varených vajec
  • 2 lyžice horčice
  • 3 lyžice rastlinného oleja
  • 5 nakladaných uhoriek
  • jarná cibuľka
  • soľ

POSTUP:

Olúpte z vajíčok škrupinku a oddeľte bielky od žĺtkov. Žĺtky dajte do misky, pridajte horčicu a olej, a všetko ručným šľahačom rozmixujte do hladka. Bielky spolu s uhorkou a bielou časťou jarnej cibuľky nasekajte nadrobno a pridajte k žĺtkovej zmesi. Všetko poriadne premiešajte a dochuťte soľou, podľa chuti pridajte horčicu.

Nátierka je vynikajúca na čerstvom chlebe ozdobená vňaťou z jarnej cibuľky.

Ďalšie recepty na veľkonočné menu