Špenátová polievka

Hodnotenie receptu
(16 hlasov)

Ingrediencie

  • 1 cibuľa
  • 4 lyžice olivového oleja
  • cca 1 kg mrazeného sekaného špenátu
  • voda – podľa potreby
  • soľ
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 300 g dopredu uvarenej fazule (pokojne z plechovky)

POSTUP:

Na sporáku si osmažte cibuľku na oleji. Len čo začne chytať farbu, pridajte špenát. Nechajte ho v hrnci rozmrznúť a potom zalejte vodou. Množstvo vody si upravte podľa toho, ako chcete, aby bola polievka hustá. Všetko mierne osoľte a povarte, aspoň 10 minút.

Potom pridajte vopred uvarenú fazuľu a prelisovaný cesnak. Všetko ešte nechajte pár minút variť. Nakoniec celú polievku dochuťte soľou.

V tanieri môžete polievku dozdobiť semienkami.

Ďalšie recepty so strukovinami

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu