Karfiolová polievka so šošovicou

Hodnotenie receptu
(10 hlasov)

Ingrediencie

  • 1 menší karfiol
  • 5 mrkiev
  • 3 lyžice olivového oleja
  • cca 10 listov kučeravého kelu
  • 1 lyžička byliniek do polievky
  • soľ
  • 400 g šošovice (cca 700 g varenej šošovice)
  • voda – podľa potreby – cca 1,5 – 2 l
  • jarná cibuľka na ozdobu

POSTUP (cca 6 porcií):

Na oleji si osmažte nakrájanú mrkvu. Len čo začne voňať, pridajte nakrájaný karfiol a listy kučeravého kelu. Následne pridajte korenie, šošovicu, trochu soli a všetko zalejte dostatočným množstvom vody tak, aby zelenina bola pod vodou.

Polievku nechajte variť, kým nebude všetko uvarené. Do polievky môžete pridať už aj uvarenú šošovicu, ktorá sa vám zvýšila – tú však pridajte až pred koncom varenia.

Nakoniec pridajte do polievky jarnú cibuľku a ešte ju dochuťte soľou.

Ďalšie zeleninové recepty

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu