Plnené papriky pečené s mletým mäsom

Hodnotenie receptu
(19 hlasov)

Ingrediencie

  • 2 červené cibule
  • 1 kg BIO mletého mäsa - mix
  • 2 lyžičky soli
  • čierne korenie
  • 3 lyžice plnotučnej horčice
  • 2 lyžičky majoránky
  • 200 g tvrdého syra
  • 3 väčšie papriky
  • 8 veľkých paradajok
  • 100 g masla

POSTUP:

Do veľkej misy dajte nadrobno nakrájanú cibuľu, mleté mäso, soľ, korenie, horčicu, majoránku, nahrubo nastrúhaný syr a všetko dôkladne premiešajte. Zmes dochuťte podľa potreby.

Papriky si rozkrojte napoly a odstráňte semienka s dužinou. Odkrojte vršky paradajok a pomocou lyžice vyberte dužinu, ktorú vložte do pekáča. Papriky a paradajky poriadne naplňte mäsovou zmesou. Ak vám zmes zostane, urobte samostatné guličky, ktoré pečte dokopy s paprikou a paradajkami. Naplnené papriky a paradajky vložte na plech, kam dáte aj dužinu z paradajok a maslo.

Vložte do vyhriatej rúry na 160 °C a pečte 3 hodiny. Ako príloha k paprikám je vynikajúca ryža.

Ďalšie tipy na ľahkú večeru

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu