Ľahký zemiakový šalát

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov
  • 1 menšia červená cibuľa
  • 3 menšie jabĺčka
  • 50 ml vínneho octu
  • 50 ml vody
  • ½ lyžičky soli čierne korenie
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • Dve hrsti nasekanej petržlenovej vňate
  • Šťava z ½ citróna

POSTUP

Zemiaky si dajte variť v šupke. Len čo sú uvarené, dajte ich na chvíľu vychladnúť a ešte teplé ich olúpte a pretlačte cez vykrajovač na hranolčeky.  

V hrnčeku si zmiešajte vínny ocot, vodu, soľ, čierne korenie a horčicu. Zmes nalejte do teplých zemiakov a zľahka premiešajte.  

Jablká zbavte jadrovníkov a nakrájajte ich na drobné kocky, ktoré pokvapkáte šťavou z citróna. Cibuľu nakrájajte na veľmi tenké prúžky, ktoré ešte rozdeľte na polovicu a spolu s citrónovými jablkami ich dajte k zemiakom.  

Premiešajte a nechajte zhruba 1 hodinu odležať. Šalát je najlepší na druhý deň, keď sa všetky chute dostanú do zemiakov a šalát je pekne odležaný.

Ďalšie vianočné recepty

Hubový kubo

Ryža, cestoviny, pizza

Hubový kubo

Vanilkové rožky

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Vanilkové rožky