Hubový kubo

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/441/23/kuba2_small.webp

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

POSTUP

Jačmenné krúpy si dajte minimálne jeden deň dopredu namočiť. Len čo sú krúpy napučané, dajte ich variť do osolenej vody. Množstvo vody stačí zhruba 1 cm nad jačmenné krúpy.  

Sušené huby zalejte horúcou vodou, priklopte a nechajte 20 minút odležať. Len čo sú huby mäkké, vyberte ich z vody a nasekajte ich nadrobno.  

Na panvici si rozohrejte 1 lyžicu masla a dozlatista na ňom orestujte najemno nakrájanú cibuľu. Potom pridajte nasekané huby a zalejte zhruba 1 naberačkou vody z húb. Premiešajte a zaklopte pokrievkou. Duste 15 minút na miernom plameni.  

Po tom, ako sú krúpy hotové, ich pridajte k cibuľke a hubám. Osoľte, pridajte rascu, zvyšok masla a prelisovaný cesnak. Premiešajte a zalejte ½ naberačky vody z húb.  

Všetko dajte do zapekacej formy a pečte vo vopred vyhriatej rúre na 230 °C s horným ohrevom zhruba 8 minút.

Podobné recepty

šipka
Osie hniezda
Múčniky, dezerty, cukrovinky
Osie hniezda
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii