Hubový kubo

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • 250 celých jačmenných krúp
  • 80 g sušených húb
  • 2 menšie cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 veľké lyžice masla
  • 1 lyžica majoránu
  • 2 lyžičky drvenej rasce
  • soľ

POSTUP

Jačmenné krúpy si dajte minimálne jeden deň dopredu namočiť. Len čo sú krúpy napučané, dajte ich variť do osolenej vody. Množstvo vody stačí zhruba 1 cm nad jačmenné krúpy.  

Sušené huby zalejte horúcou vodou, priklopte a nechajte 20 minút odležať. Len čo sú huby mäkké, vyberte ich z vody a nasekajte ich nadrobno.  

Na panvici si rozohrejte 1 lyžicu masla a dozlatista na ňom orestujte najemno nakrájanú cibuľu. Potom pridajte nasekané huby a zalejte zhruba 1 naberačkou vody z húb. Premiešajte a zaklopte pokrievkou. Duste 15 minút na miernom plameni.  

Po tom, ako sú krúpy hotové, ich pridajte k cibuľke a hubám. Osoľte, pridajte rascu, zvyšok masla a prelisovaný cesnak. Premiešajte a zalejte ½ naberačky vody z húb.  

Všetko dajte do zapekacej formy a pečte vo vopred vyhriatej rúre na 230 °C s horným ohrevom zhruba 8 minút.

Ďalšie vianočné recepty

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu