Osie hniezda

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

zhruba 30 ks  

Cesto
  • 200 g piškót
  • 200 g práškového cukru
  • 50 g nasekaných mandlí
  • 80 g mäkkého masla
  • 1 vrchovatá lyžica kakaa
  • 3 lyžice rumu
  • 3 lyžice mlieka  
 
Krém
  • 70 g práškového cukru
  • 80 g zmäknutého masla
  • ¼ lyžičky mletej škorice  
 
  • piškóty na priklopenie
  • práškový cukor na vysypanie formičky

POSTUP

Najprv začnite prípravou cesta. Rozmixujte si piškóty a zmiešajte ich s práškovým cukrom, mäkkým maslom, najemno nasekanými mandľami, kakaom, rumom a mliekom. Všetko pomocou rúk premiešajte a vypracujte krásne kompaktné cesto, ktoré drží pohromade a nelepí sa. Ak sa bude cesto veľmi drobiť, pridajte trochu mlieka. Keď sa bude cesto lepiť, pridajte trochu rozmixovaných piškót. Hotové cesto dajte na chvíľu odležať do chladničky.  

Krém vytvoríte zmiešaním práškového cukru s mäkkým maslom a mletou škoricou. Náplň by mala byť taká hustá, aby sa dala plniť za pomoci vrecúška s dierou alebo cukrárskeho vrecúško so zdobiacou špičkou.  

Len čo je cesto uležané, formičku na osie hniezda vysypte práškovým cukrom a naplňte cestom až k okraju. Prstom utlačte a zarovnajte. Pomocou tŕňa vytvorte v ceste jamku a naplňte ju krémom.  

Priklopte piškótou a opatrne vyberte z formy. Dajte do chladničky aspoň na hodinu stuhnúť. Skladujte v chlade až do Vianoc.

Ďalšie vianočné recepty

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu