Veľkonočný baranček

Hodnotenie receptu
(27 hlasov)

Ingrediencie

  • 100 g pšena
  • 200 ml vody
  • 70 g kokosového tuku
  • 130 g cukru (kokosový, trstinový…)
  • 1 prášok do pečiva
  • 350 g celozrnnej špaldovej múky
  • 200 ml teplej vody
  • 50 g hrozienok
  • 50 g orechov

POSTUP:

Najprv si dajte uvariť pšeno. Ešte teplé ho zmiešajte s kokosovým tukom a cukrom. Potom pridajte prášok do pečiva, celozrnnú múku a teplú vodu. Vymiešajte krásne hladké cesto. Cesto nechajte chvíľku odležať.

Medzitým si vymažte formu na barančeka kokosovým tukom a vysypte múkou. Nalejte do formy časť cesta, pridajte hrozienka a vlašské orechy a zvyšok cesta. Barančeka vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte ho hodinu.

Po upečení nechajte barančeka úplne vychladnúť a až potom ho vyklopte z formy.

Ďalšie veľkonočné recepty

(Nielen) veľkonočný mazanec

Múčniky, dezerty, cukrovinky

(Nielen) veľkonočný mazanec

Spolu nám to šlape medaile Veľkonočná plnka

Predjedlá, chuťovky

Veľkonočná plnka

Spolu nám to šlape medaile Vajíčková nátierka

Predjedlá, chuťovky

Vajíčková nátierka