Veľkonočné perníčky

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/563/8f/velikonocni_pernicky_mora-recept.webp
Příprava
Príprava:
30 minút
Vaření
Varenie:
10 minút

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Do misy preosejte múku. Pridajte k nej jedlú sódu, korenie a cukor. Premiešajte a pridajte med, zmäknuté maslo a vajcia. Všetko dôkladne prepracujte, kým nevznikne hladké a pevné cesto. Zabaľte ho do fólie a nechajte ho v chlade odpočinúť.  

Potom cesto rozvaľkajte na placku vysokú asi pol centimetra a vykrajujte rôzne tvary. Poukladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Perníčky pečte 10 minút v rúre predhriatej na 180 °C. Ešte horúce ich potierajte rozšľahaným vajcom, budú sa krásne lesknúť.  

Na polevu si cez sitko prepasírujte bielok. Potom postupne pridávajte preosiaty práškový cukor a šľahajte. Keď bude mať zmes konzistenciu tuhšej polevy, preložte zmes do vrecúška s tenkou zdobiacou špičkou. Ak nemáte zdobiace vrecúško, odstrihnite obdĺžnik z papiera na pečenie, prehnite ho, aby vznikol štvorec, a zatočte do tvaru kornúta. Naplňte ho bielkovou polevou a odstrihnite špičku.  

Perníčky zdobte podľa fantázie a posypte ich cukrovými ozdobami.  

Tip: Pripravte si domácu zmes perníkového korenia. Budete potrebovať 2 dieliky mletej škorice, 1 dielik mletého klinčeka a potom pol dielika vanilky, anízu, koriandra, muškátového orieška, nového korenia, badiánu a kardamómu. Všetko premiešajte a dajte do uzatvárateľného pohára. Pred použitím nasypte diel korenia na panvicu a pomaly zahrievajte. Nechajte ho rozvoňať a potom použite do pečiva.

Podobné recepty

šipka
Veľkonočná plnka
Predjedlá, chuťovky
Veľkonočná plnka
Veľkonočné judáše
Múčniky, dezerty, cukrovinky
Veľkonočné judáše
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii