Veľkonočné judáše

Hodnotenie receptu
(7 hlasov)

Ingrediencie

  • 500 g špaldovej celozrnnej hladkej múky
  • 230 ml teplej vody
  • 30 g droždia
  • 100 g cukru
  • 100 g masla
  • kôra z jedného BIO citróna
  • med (na potretie)

POSTUP:

Do nádoby z robota si dajte múku a urobte do nej jamku. Do jamky nasypte cukor a zalejte teplou vodou. Potom pridajte nadrobené droždie a nechajte vykvasiť kvások. Pridajte maslo a nastrúhanú kôru z jedného bio citróna a nechajte robotom cesto vypracovať. Hneď ako je cesto hotové, ešte ho pomocou rúk prepracujte a vráťte späť do nádoby a prikryte utierkou. Nechajte jednu hodinu kysnúť.
Hneď ako je cesto vykysnuté, odkrajujte si kúsky s veľkosťou pingpongovej loptičky a vyvaľkajte z nej rezance. Z rezancov potom robte tvary podľa svojich predstáv.
Vytvorené judáše dajte na plech s papierom na pečenie a vložte do rúry predhriatej na 180 °C a pečte 18 minút.
Hneď po upečení judáše potrite tenkou vrstvou medu. Teplé cesto med do seba vsiakne a potom sa judáše nelepia. Takto potreté judáše nechajte vychladnúť.

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu