Tekvicové karí s cícerom

Hodnotenie receptu
(14 hlasov)

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 kg tekvice Hokkaido
  • 1 plechovka sekaných paradajok
  • 2 lyžičky madraského karí
  • ½ lyžičky škorice
  • 1 plechovka kokosového mlieka
  • soľ
  • čierne korenie
  • 2 plechovky cícera
  • 1 citrón
  • ryža – príloha

POSTUP:

Najprv si dôkladne umyte a vydlabte tekvicu, potom ju nakrájajte na menšie kúsky. V hrnci si rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú tekvicu, paradajky z plechovky, madraské karí, škoricu, soľ a čierne korenie. Nechajte chvíľku povariť a potom pridajte kokosové mlieko.

Nechajte variť, kým nebude tekvica celkom mäkká. Len čo je tekvica hotová, pridajte prepláchnutý cícer a nechajte variť ešte zhruba 10 minút.

Podávajte samotné alebo s varenou ryžou. Pri servírovaní pokvapkajte citrónovou šťavou.


ODPORÚČAME:

Po dobrom jedle sa hodia chvíľka odpočinku namiesto umývania riadu. Preto iste oceníte niektorú z vstavaných umývačiek riadu MORA.
▷ Nájdite svojho predajcu MORA