Sladký tekvicový koláč

Hodnotenie receptu
(23 hlasov)

Ingrediencie

Korpus

  • 200 g špaldovej celozrnnej múky
  • 50 g kokosového tuku
  • 5 – 6 lyžíc teplej vody

Náplň

  • 800 g tekvicového pyré (z cca 900 g tekvice Hokkaido)
  • olivový olej
  • 2 BIO vajcia
  • 250 g farmárskeho tvarohu
  • 70 g trstinového cukru
  • 100 g horkej čokolády
  • 70 g vlašských orechov
  • 1 lyžička škorice

POSTUP:

Príprava náplne

Tekvicu si dôkladne umyte, rozkrojte a odstráňte semienka. Potom ju nakrájajte na kúsky, pokvapkajte olivovým olejom a dajte piecť na 180 °C 30 minút. Medzitým si môžete pripraviť korpus.

Len čo je tekvica upečená, dajte ju vychladnúť. Po vychladnutí preložte tekvicu do väčšej misy a rozmixujte na hladkú kašu za pomoci tyčového mixéra. Len čo máte tekvicu rozmixovanú, pridajte vajcia, tvaroh, trstinový cukor, škoricu, nasekanú čokoládu, nasekané vlašské orechy a všetko dôkladne premiešajte. Potom zmes preložte do upečeného korpusu a dajte piecť na 180 °C 30 minút.

Príprava korpusu

Do misy si nasypte špaldovú múku, kokosový tuk a vodu. Všetko dôkladne zmiešajte na cesto a v prípade potreby pridajte vodu. Cesto rozvaľkajte na placku a vložte do vopred vymastenej a vysypanej formy s priemerom 25 cm. Prebytky cesta orežte a cesto na spodku formy poprepichujte vidličkou. Pečte v rúre 10 minút na 180 °C.


ODPORÚČAME:

Pohodlné pečenie v teplovzdušnej rúre MORA VT 546 BX, v ktorej môžete piecť aj viac jedál zároveň, bez toho aby sa vzájomne ovplyvnili ich chute a vône.

 

Ďalšie recepty z tekvice

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu