Tekvicová polievka

Hodnotenie receptu
(4 hlasy)

Ingrediencie

  • 400 g tekvice Hokkaido
  • 1 väčší zemiak
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 – 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie
  • olej
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • prípadne kokosové mlieko alebo smotana

Tekvicu zbavíme semienok a nakrájame na kocky. Zemiak olúpeme a tiež pokrájame na menšie kúsky.

Na oleji speníme cibuľu, cesnak, pridáme tekvicu, zemiak a krátko orestujeme. Zalejeme zeleninovým vývarom (poprípade vodou), ochutíme soľou, čiernym korením a varíme.

Len čo tekvica a zemiak zmäknú, rozmixujeme polievku tyčovým mixérom na hladký krém. Na zjemnenie môžeme pridať trochu smotany alebo kokosového mlieka.

Polievku podávame horúcu s opraženými tekvicovými semienkami.

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu