Tekvicová polievka z tekvice Hokaido

Hodnotenie receptu
(4 hlasy)

Ingrediencie

  • 400 g tekvice Hokkaido
  • 1 väčší zemiak
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 – 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie
  • olej
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • prípadne kokosové mlieko alebo smotana

Najprv z tekvice hokaido vydlabte semienka a nakrájajte ju na kocky. Zemiakov olúpte a tiež pokrájajte na menšie kúsky.

Na oleji speňte cibuľu a cesnak, pridajte tekvicu, zemiakov a krátko zarestujte. Zalejte zmes zeleninovým vývarom (prípadne vodou), pridajte soľ, korenie a ďalej varte.

Akonáhle zemiaky aj tekvica zmäknú, rozmixujte tekvicovú polievku tyčovým mixérom na hladký krém. Pre zjemnenie môžete pridať trochu smotany alebo kokosového mlieka a na sporáku ešte krátko povariť.

Polievku podávajte horúcu s opraženými tekvicovými semienkami.