Hrášková krémová polievka

Hodnotenie receptu
(16 hlasov)

Ingrediencie

  • 3 lyžice oleja
  • 1 cibuľa
  • 700 g mrazeného hrášku
  • 900 ml až 1 liter vody alebo zeleninového vývaru
  • soľ
  • čierne korenie
  • štipka muškátového orieška
  • 1 šalotka

POSTUP:

Na dvoch lyžiciach oleja si osmažte cibuľku. Len čo začne chytať zlatú farbu, pridajte mrazený hrášok a všetko zalejte teplou vodou alebo zeleninovým vývarom. Polievku nechajte variť približne 20 minút.

Medzitým si osmažte nakrájanú šalotku na lyžici oleja. Uvarenú polievku rozmixujte tyčovým mixérom dohladka. Potom už stačí len dochutiť soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom.

Polievku nechajte chvíľku odstáť a potom ju ešte raz premixujte, aby jej konzistencia bola naozaj jemne krémová. Podávajte ozdobené osmaženou šalotkou a čerstvým hráškom. Na ozdobu môžete pridať aj sedmokrásku.

Tip: Kúpte našu sadu riadu a varte ako profesionáli.