Biela fazuľová polievka s klobásou

Hodnotenie receptu
(31 hlasov)

Ingrediencie

  • 2 plechovky bielej fazule (cca 470 g fazule)
  • 2 lyžice oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 zemiaky
  • 1 klobása
  • soľ

POSTUP (cca 6 porcií):

V hrnci si osmažte cibuľku na oleji, keď začne chytať farbu, pridajte na kocky nakrájanú klobásu a chvíľku opekajte. Všetko zalejte horúcou vodou (cca 1 – 1,5 l), pridajte nakrájané zemiaky a nechajte variť.

Medzitým si rozmixujte tyčovým mixérom 200 g fazule s trochou vody (cca 50 ml) a pridajte do polievky. Fazuľová zmes v polievke poslúži rovnako ako zápražka z múky.

Na konci varenia do polievky pridajte zvyšok fazule a nechajte ešte minútku povariť. Hotovú polievku dochuťte soľou.