Srdiečka z celozrnnej ražnej múky

Hodnotenie receptu
(17 hlasov)

Ingrediencie

  • 300 g celozrnnej ražnej múky (chlebovej)
  • 200 g masla
  • 50 g tekutého sladidla (javorový sirup, med)
  • marmeláda na zlepenie

POSTUP (2 plechy):

Pár hodín vopred si vyberte maslo, aby sa ohrialo na izbovú teplotu. Potom všetky ingrediencie spracujte dohromady a vytvorte si cesto, ktoré vložte aspoň na hodinu do chladničky. Potom cesto rozdeľte na 4 dieliky a jednotlivé dieliky vyvaľkajte do placky min. 3 mm. Cesto sa dá lepšie vyvaľkať, keď je trochu tuhšie. Z cesta vykrojte pečivo vo tvaru srdieček a naukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Vložte do rúry na a pečte na 150 °C stupňoch 12 – 15 minút.

Hotové srdiečka nechajte úplne vychladnúť a následne zlepujte marmeládou. Srdiečka sú vláčne hneď po upečení.

Ďalšie recepty z ražnej múky:

Ďalšie recepty na cukrovinky

Medvedie labky

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Medvedie labky

Vanilkové rožky

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Vanilkové rožky

Išelské tortičky

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Išelské tortičky

Mrkvové hviezdičky

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Mrkvové hviezdičky