Srdiečka z celozrnnej ražnej múky

Hodnotenie receptu
(17 hlasov)

Ingrediencie

  • 300 g celozrnnej ražnej múky (chlebovej)
  • 200 g masla
  • 50 g tekutého sladidla (javorový sirup, med)
  • marmeláda na zlepenie

POSTUP (2 plechy):

Pár hodín vopred si vyberte maslo, aby sa ohrialo na izbovú teplotu. Potom všetky ingrediencie spracujte dohromady a vytvorte si cesto, ktoré vložte aspoň na hodinu do chladničky. Potom cesto rozdeľte na 4 dieliky a jednotlivé dieliky vyvaľkajte do placky min. 3 mm. Cesto sa dá lepšie vyvaľkať, keď je trochu tuhšie. Z cesta vykrojte pečivo vo tvaru srdieček a naukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Vložte do rúry na a pečte na 150 °C stupňoch 12 – 15 minút.

Hotové srdiečka nechajte úplne vychladnúť a následne zlepujte marmeládou. Srdiečka sú vláčne hneď po upečení.

Ďalšie recepty z ražnej múky:

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu