Vanilkové rožky

Hodnotenie receptu
(25 hlasov)

Ingrediencie

  • 300 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g vlašských orechov
  • 250 g zmäknutého masla
  • 2 vrecúška vanilkového cukru
  • práškový cukor na obalenie

POSTUP: (4 plechy)

Najskôr rozmixujte vlašské orechy v sekáčiku. Tie zmiešajte v miske s múkou a práškovým cukrom. Nakoniec pridajte zmäknuté maslo a rukami vypracujte krásne cesto, ktoré sa nelepí. Cesto nechajte odležať v chladničke minimálne do druhého dňa.

Na druhý deň vyberte cesto z chladničky a nechajte ho zmäknúť, aby sa vám s ním dobre pracovalo. Z časti cesta vyvaľkajte valček, ktorý si nožom rozdeľte na malé dieliky. Tie rozvaľkajte do malých valčekov a vytvarujte rožky.

Rožky dajte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ich piecť v predhriatej rúre na 170 °C 10 - 15 minút do zlatista - dĺžka pečenia sa odvíja od veľkosti rožkov. Medzitým, ako sa rožky pečú v rúre, si zmiešajte vanilkový cukor s práškovým. Ešte teplé rožky opatrne obaľte v cukre a dajte na tácku vychladnúť.

Skladujte ich v chlade až do Vianoc.

Ďalšie recepty na Vianoce

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu