Španielsky vtáčik

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/417/6c/spanelsky-ptacek-recept-mora.webp

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Plátky mäsa naklepte, osoľte a okoreňte zo všetkých strán. Z jednej strany mäso potrite plnotučnou horčicou a na plátok mäsa položte kyslú uhorku, párok a polovicu vajíčka. Plátok mäsa zrolujte a za pomoci nite alebo špáradla mäso zaistite, aby náplň nevypadla.

Do väčšieho pekáča si dajte nakrájanú cibuľu a položte na ňu hotové vtáčiky. Potrite ich ešte horčicou a všetko podlejte vodou. Dajte do vopred predhriatej rúry na 220 °C a nechajte mäso sprudka opiecť zhruba 30 minút. Potom pekáč zaklopte vekom a znížte rúru na 170 °C a pečte ešte zhruba 1,5 až 2 hodiny.

Len čo sú vtáčiky upečené, dajte ich bokom a šťavu s cibuľkou vložte do hrnca. Pridajte hovädzí vývar a všetko rozmixujte za pomoci tyčového mixéra. Rozmixovanú omáčku nechajte ešte 5 minút variť. V prípade potreby dochuťte soľou.

Podávajte s varenou ryžou.

šipka
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii