Španielsky vtáčik

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • 1 kg hovädzích plátkov (cca 8 plátkov)
  • 5 väčších cibúľ
  • 4 varené vajíčka
  • soľ
  • čierne korenie
  • plnotučná horčica
  • kyslé uhorky
  • 8× mini párok
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 0,5 kg ryže
  • cca 300 ml vody

POSTUP:

Plátky mäsa naklepte, osoľte a okoreňte zo všetkých strán. Z jednej strany mäso potrite plnotučnou horčicou a na plátok mäsa položte kyslú uhorku, párok a polovicu vajíčka. Plátok mäsa zrolujte a za pomoci nite alebo špáradla mäso zaistite, aby náplň nevypadla.

Do väčšieho pekáča si dajte nakrájanú cibuľu a položte na ňu hotové vtáčiky. Potrite ich ešte horčicou a všetko podlejte vodou. Dajte do vopred predhriatej rúry na 220 °C a nechajte mäso sprudka opiecť zhruba 30 minút. Potom pekáč zaklopte vekom a znížte rúru na 170 °C a pečte ešte zhruba 1,5 až 2 hodiny.

Len čo sú vtáčiky upečené, dajte ich bokom a šťavu s cibuľkou vložte do hrnca. Pridajte hovädzí vývar a všetko rozmixujte za pomoci tyčového mixéra. Rozmixovanú omáčku nechajte ešte 5 minút variť. V prípade potreby dochuťte soľou.

Podávajte s varenou ryžou.