Zapečené palacinky so špenátom

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/643/db/zapecene-palacinky-se-spenatem_mora-recept.jpg
Množství
Množstvo:
4 – 5 porcií
Příprava
Príprava:
65 minút
Náročnost
Náročnosť:
nízka

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka
  1. Najprv si usmažte palacinky, ako ste zvyknutí.
  2. Do väčšej misy si pripravte špenátovú náplň.
  3. Do ďalšej misy si pripravte studenú bešamelovú omáčku.
  4. Tretiu misu využite na strúhaný syr, ktorý použijete na samý záver.  

Najprv si metličkou rozšľahajte hladkú múku so štipkou soli, s mliekom a dvoma vajíčkami. Hladká náplň je pripravená na smaženie palaciniek na panvici s rozpáleným olejom. Palacinky smažte podľa zvyku dozlatista.

Cibuľky aj špenát pokrájajte najemno. Osoľte, okoreňte a pridajte 200 g žervé. Vymiešajte dohladka. Hustú špenátovú zmes môžete nanášať na vychladené palacinky. Každú palacinku zrolujte.

V mixéri si rýchlo a jednoducho rozmixujte mozzarellu s vajcami, smotanou, muškátovým orieškom a soľou. Redšia zmes je pripravená na zapečenie pripravených palaciniek v rúre predhriatej na 200 stupňov C.

Zapekaciu misku si dôkladne vymažte maslom. Vedľa seba (môžete aj na seba, ak máte vyššiu zapekaciu misu) naukladajte špenátové palacinky. Palacinky zalejte bešamelovou omáčkou a dajte do rúry piecť. Po 10 – 15 minútach pečenia posypte palacinky pripraveným strúhaným syrom.

Hotové palacinky nechajte po zapečení chvíľu „vydýchať“, potom ich môžete krájať a servírovať. Dobrú chuť.

Tipy a rady na záver

Zapečené palacinky nielenže výborne chutia, ale po nakrojení aj krásne vyzerajú. Zaručujeme vám, že sa na nedeľnom stole na pravé poludnie budú vynímať.

šipka
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii