Špaldová bábovka s jogurtom

Hodnotenie receptu
(30 hlasov)
Recept poslal/a
Ivana L.


Ingrediencie

  • 200 g hladkej špaldovej múky Babičkina voľba
  • 170 g cukor krupica
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 g bieleho jogurtu
  • 100 ml oleja
  • 2 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 lyžica kakaa

POSTUP:

Vajcia vyšľaháme s oboma cukrami. Potom zľahka vmiešame jogurt a olej, prisypeme múku s práškom do pečiva a vyšľaháme hladké cesto. 2/3 cesta nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Zvyšok cesta zmiešame s lyžicou kakaa a nalejeme do svetlej časti. Pečieme v predhriatej rúre na 170 °C asi tak 30 minút (prepečenia kontrolujeme špajdľou).

TIP: do cesta môžeme pridať hrozienka.