Slivkové knedle z tvarohového cesta

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • 200 g detskej krupice
  • 2 mäkké tvarohy (2× 250 g)
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • podľa veľkosti 8 – 10 sliviek
Čas prípravy/pečenia:
  • 20 minút
Náročnosť varenia/pečenia:
  • ľahké
Počet porcií:
  • 3  

A máme tu ďalšie tradičné jedlo. Tvarohové knedle so sezónnym ovocím. My sme v tomto mesiaci vybrali slivky, ktoré práve dozreli. Vyskúšate túto dobrotu s nami tiež?

  1. V mise spracujte dohladka detskú krupicu s tvarohmi, vajíčkom a štipkou soli.
  2. Očistené slivky zabaľte do tenkej vrstvy tvarohového cesta.
  3. Knedle vhoďte do vriacej vody. Po chvíli zmiernite teplotu a pozvoľna varte cca 10 minút.
  4. Uvarené knedle nechajte chvíľu vydýchať na tanieri a po chvíli ich posypte mletým makom a práškovým cukrom. Polievajte ich rozpusteným maslom.

Pripravte si väčšiu misu na cesto. Ideálna je taká misa, v ktorej sa vám bude dobre spracovávať cesto oboma rukami. V mise spracujte dohladka detskú krupicu s dvoma tvarohmi, vajíčkom a štipkou soli.

Cesto si môžete rozdeliť na 8 – 10 dielikov, podľa toho, aké máte veľké slivky.

Očistené slivky (môžu byť aj s kôstkami) zabaľte do tenkej vrstvy tvarohového cesta.

Pripravené knedle vhoďte do vriacej vody, aby sa na povrchu krásne zatiahli. Po chvíli zmiernite teplotu a pozvoľna varte cca 10 minút.

Uvarené knedle nechajte chvíľu vydýchať na tanieri a po chvíli ich posypte mletým makom a práškovým cukrom. Polievajte ich rozpusteným maslom.

Tipy a rady na záver

K slivkovým knedliam sa hodí aj slivkový lekvár, kyslá smotana či jogurt. Podávajte tak, ako ich máte radi.

Další recepty so slivkami

Slivkové čatní

Predjedlá, chuťovky

Slivkové čatní

Ryžový nákyp so slivkami

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Ryžový nákyp so slivkami

Rýchly slivkový koláč

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Rýchly slivkový koláč