Ryžový nákyp so slivkami

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • 0,5 kg ryže
  • 1 – 1,5 l mlieka
  • 200 g masla
  • 6 vajec
  • 250 g práškového cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 20 väčších sliviek
  • škoricový cukor na posypanie
  • 1 lyžička soli
  • práškový cukor na ozdobu

POSTUP:

Vo väčšom hrnci si dajte variť ryžu s mliekom a soľou. Ryža by sa mala stať mazľavejšia, preto v prípade potreby pridajte trochu mlieka. Len čo je ryža uvarená, dajte ju schladiť. Zatiaľ čo ryža chladne, oddeľte si bielky od žĺtkov. Žĺtky rozšľahajte s maslom, cukrom a vanilkovým cukrom. Z bielkov si vyšľahajte sneh. Do vychladenej ryže zamiešajte žĺtky s maslom a cukrom a dôkladne zapracujte. Potom pridajte sneh a pomaly zmiešajte.

Z hotového cesta vytvorte jednu vrstvu, na ktorú dáte rozpolené slivky. Ukladajte ich rezom dolu. Dajte ďalšiu vrstvu cesta a potom znovu slivky. Na vrch cesta dajte slivky nakrájané na plátky a všetko posypte škoricovým cukrom.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C cca 1 hodinu.

Po upečení rúru otvorte a nechajte postupne vychladnúť. Podávajte vlažné alebo teplé priamo z rúry a posypané práškovým cukrom.

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu