Ryžový nákyp so slivkami

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/416/30/ryzovy-nakyp-recept-mora.webp

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Vo väčšom hrnci si dajte variť ryžu s mliekom a soľou. Ryža by sa mala stať mazľavejšia, preto v prípade potreby pridajte trochu mlieka. Len čo je ryža uvarená, dajte ju schladiť. Zatiaľ čo ryža chladne, oddeľte si bielky od žĺtkov. Žĺtky rozšľahajte s maslom, cukrom a vanilkovým cukrom. Z bielkov si vyšľahajte sneh. Do vychladenej ryže zamiešajte žĺtky s maslom a cukrom a dôkladne zapracujte. Potom pridajte sneh a pomaly zmiešajte.

Z hotového cesta vytvorte jednu vrstvu, na ktorú dáte rozpolené slivky. Ukladajte ich rezom dolu. Dajte ďalšiu vrstvu cesta a potom znovu slivky. Na vrch cesta dajte slivky nakrájané na plátky a všetko posypte škoricovým cukrom.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C cca 1 hodinu.

Po upečení rúru otvorte a nechajte postupne vychladnúť. Podávajte vlažné alebo teplé priamo z rúry a posypané práškovým cukrom.

šipka
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii