Veľkonočná plnka

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/636/8e/nadivka.jpg

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Najprv si oddeľte žĺtky od bielkov a z bielkov si vyšľahajte tuhý sneh. Pripravte si väčšiu misu a vyšľahajte v nej žĺtky s mliekom. Do zmesi prisypte soľ, čierne korenie a pridajte aj štipku muškátového orieška. Rožky nakrájajte na kocky a naložte ich do zmäknutia do žĺtkovej zmesi. Do misy prisypte údené mäso nakrájané na kocky, petržlenovú vňať a pažítku v množstve, aké máte radi. Nakoniec vmiešajte do zmesi sneh z bielkov. Opatrne premiešajte a dajte piecť do chlebovej formy na cca 35 minút pri 175 °C. Pečte do zozlatnutia. Že je plnka hotová, vám napovie aj chrumkavý povrch. Plnku nechajte vychladnúť a až potom ju vyklopte. Podávať môžete s kyslou uhorkou, zemiakovou kašou, zemiakmi alebo ju zjedzte len tak studenú. Dobrú chuť!

šipka
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii