Veľkonočná plnka

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • 4 včerajšie rožky
  • 3 vajcia
  • 160 ml mlieka
  • 300 g údeného mäsa
  • 1 lyžica strúhanky
  • soľ a čierne korenie
  • petržlenová vňať a pažítka
  • štipka muškátového orieška

POSTUP:

Najprv si oddeľte žĺtky od bielkov a z bielkov si vyšľahajte tuhý sneh. Pripravte si väčšiu misu a vyšľahajte v nej žĺtky s mliekom. Do zmesi prisypte soľ, čierne korenie a pridajte aj štipku muškátového orieška. Rožky nakrájajte na kocky a naložte ich do zmäknutia do žĺtkovej zmesi. Do misy prisypte údené mäso nakrájané na kocky, petržlenovú vňať a pažítku v množstve, aké máte radi. Nakoniec vmiešajte do zmesi sneh z bielkov. Opatrne premiešajte a dajte piecť do chlebovej formy na cca 35 minút pri 175 °C. Pečte do zozlatnutia. Že je plnka hotová, vám napovie aj chrumkavý povrch. Plnku nechajte vychladnúť a až potom ju vyklopte. Podávať môžete s kyslou uhorkou, zemiakovou kašou, zemiakmi alebo ju zjedzte len tak studenú. Dobrú chuť!