Segedínsky guláš

Hodnotenie receptu
(25 hlasov)

Ingrediencie

  • 800 g BIO bravčového mäsa (pliecko bez kosti)
  • 2 cibule
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica červenej mletej papriky
  • cca 500 ml teplej vody
  • soľ a čierne korenie
  • 1 lyžička rasce
  • 1 bobkový list
  • 500 g kyslej bielej kapusty
  • 1 plechovka bielej fazule
  • 200 g kyslej smotany
  • chlieb alebo žemľová knedľa ako príloha

POSTUP:

Mäso nakrájajte na väčšie kúsky a opečte ich z každej strany vo veľkom hrnci. Mäso sa tak zatiahne. Nedávajte do hrnca všetko mäso naraz, inak začne púšťať šťavu a bude sa zbytočne dusiť.

Len čo máte všetko mäso dôkladne zatiahnuté, vyberte ho a do hrnca dajte olej a dozlatista na ňom osmažte nadrobno nakrájané cibule. Len čo je cibuľa hotová, pridajte späť osmažené mäso a poprášte mletou sladkou paprikou. Dôkladne premiešajte a potom hneď zalejte horúcou vodou. Paprika sa vám nesmie začať pripaľovať, inak zhorkne. Potom pridajte do hrnca soľ, rascu, bobkový list a všetko duste 45 minút.

Medzitým si prepláchnite kyslú kapustu (skúste aj výbornú domácu kyslú kapustu) a nechajte ju odkvapkať. Na konci času varenia pridajte všetku kapustu a ešte 15 minút duste.

Len čo je všetko uvarené, pridajte najemno rozmixovanú fazuľu, ktorá guláš krásne zahustí, a kyslú smotanu. Guláš nechajte ešte chvíľu povariť, prípadne ho dochuťte soľou a ešte horúci servírujte. K omáčke podávajte knedľu alebo chlieb.


ODPORÚČAME:

Tradičný segedínský guláš najlepšie uvaríte na tradičnom plynovom sporáku MORA.

Ďalšie recepty s kapustou

Domáca kyslá kapusta

Šaláty, zelenina

Domáca kyslá kapusta

Pohánkové karbonátky

Predjedlá, chuťovky

Pohánkové karbonátky