Pohánkové karbonátky

Hodnotenie receptu
(32 hlasov)

Ingrediencie

  • 250 g pohánky lámanky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 jarná cibuľka
  • soľ a čierne korenie
  • 1 lyžička rasce
  • olivový olej
  • kyslá kapusta

POSTUP (asi 15 kusov):

Najprv si uvarte pohánku lámanku v osolenej vode (pokojne aj deň vopred). Pohánku nechajte úplne vychladnúť.

Potom k pohánke pridajte prelisovaný cesnak, najemno nakrájanú jarnú cibuľku, soľ, čierne korenie a rascu. Všetko poriadne premiešajte, nebojte sa všetko spojiť a premiešať rukami.

Zo zmesi vytvarujte karbonátky, ktoré opekajte na panvičke s olivovým olejom niekoľko minút z každej strany dozlatista.

Hotové karbonátky sú výborné s kyslou kapustou.

Ďalšie recepty na zdravé jedlá