Pohánkové rizoto s hubami

Hodnotenie receptu
(31 hlasov)

Ingrediencie

  • 400 g pohánky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 väčšia cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice masla
  • 400 g krémových šampiňónov
  • 1 zelenú papriku
  • 1 červenú papriku
  • 1 žltú papriku
  • 150 g mrazeného hrášku
  • soľ + čierne korenie
  • 1 lyžička majoránu
  • 1 lyžička drvenej rasce
  • jarná cibuľka
  • 1 balenie syra cottage
  • cherry paradajky

POSTUP:

V osolenej vode uvarte pohánku, kým nebude úplne mäkká.

Medzitým si na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Len čo je cibuľa hotová, pridajte nadrobno pokrájaný cesnak a ešte chvíľku restujte. Potom pridajte na kocky nakrájanú všetku papriku a hrášok. Chvíľu restujte, priklopte pokrievkou a nechajte dusiť 15 minút.

Na druhej panvici si rozpusťte maslo a pridajte na kúsky nakrájané šampiňóny. Orestujte ich, kým nebudú dozlatista. Potom ich pridajte do zeleninovej zmesi a všetko premiešajte.

Huby so zeleninou zmiešajte s uvarenou pohánkou, pridajte korenie a dôkladne premiešajte. Na tanieri rizoto ozdobte syrom cottage, cherry paradajkami a jarnou cibuľkou.