Dusené hovädzie na červenom víne

617 hlasů
Tlačiť Tisknout

Ingrediencie

Postup

Rozohrejte si veľký liatinový hrniec a nechajte v ňom kúsky hovädzieho mäsa zo všetkých strán zatiahnuť. Nevkladajte tam všetky kocky naraz, inak by mohli začať púšťať šťavu. Je veľmi dôležité nechať každý kúsok mäsa dôkladne zatiahnuť zo všetkých strán.

Keď je mäso orestované, vyberte ho a vložte do hrnca nadrobno nakrájanú slaninu. Slaninu krátko orestujte a potom pridajte na väčšie kúsky nakrájané šampiňóny. Keď sú šampiňóny dostatočne osmažené, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a znovu orestujte, pokiaľ cibuľa nie je krásne dozlatista osmažená. Potom pridajte nadrobno pokrájanú mrkvu, zeler, paradajky a cesnak. Všetko znovu krátko orestujte, vráťte do hrnca mäso. Osoľte, okoreňte a pridajte rozmarín.

Všetko zalejte červeným vínom a na varnej platni priveďte do varu. Následne vložte bez pokrievky do vyhriatej rúry na 160 °C a pečte približne 1,5 hodiny. Potom teplotu znížte na 130 °C a pečte ďalšie 2 hodiny. Počas pečenia premiešavajte a v prípade potreby pridajte vodu. Počas pečenia by sa mal odpariť všetok alkohol.

Ako príloha je vynikajúci čerstvý chlieb.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu