Dusené hovädzie na červenom víne

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/213/7e/hovezi-na-vine-recept.webp

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Rozohrejte si veľký liatinový hrniec a nechajte v ňom kúsky hovädzieho mäsa zo všetkých strán zatiahnuť. Nevkladajte tam všetky kocky naraz, inak by mohli začať púšťať šťavu. Je veľmi dôležité nechať každý kúsok mäsa dôkladne zatiahnuť zo všetkých strán.

Keď je mäso orestované, vyberte ho a vložte do hrnca nadrobno nakrájanú slaninu. Slaninu krátko orestujte a potom pridajte na väčšie kúsky nakrájané šampiňóny. Keď sú šampiňóny dostatočne osmažené, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a znovu orestujte, pokiaľ cibuľa nie je krásne dozlatista osmažená. Potom pridajte nadrobno pokrájanú mrkvu, zeler, paradajky a cesnak. Všetko znovu krátko orestujte, vráťte do hrnca mäso. Osoľte, okoreňte a pridajte rozmarín.

Všetko zalejte červeným vínom a na varnej platni priveďte do varu. Následne vložte bez pokrievky do vyhriatej rúry na 160 °C a pečte približne 1,5 hodiny. Potom teplotu znížte na 130 °C a pečte ďalšie 2 hodiny. Počas pečenia premiešavajte a v prípade potreby pridajte vodu. Počas pečenia by sa mal odpariť všetok alkohol.

Ako príloha je vynikajúci čerstvý chlieb.

Podobné recepty

šipka
Domáca zemiaková polievka s hubami
Polievky
Domáca zemiaková polievka s hubami
5 porcií
pomlčka
40 minút
pomlčka
jednoduché
Hubová štrúdľa
Predjedlá, chuťovky
Hubová štrúdľa
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii