Hubová štrúdľa

Hodnotenie receptu
(2 hlasy)
Recept poslal/a
paní Elly


Ingrediencie

  • balenie lístkového cesta – 3 plátky
  • 10 väčších húb
  • 1 cibuľa
  • 2 – 3 kocky Lučiny
  • pór podľa chuti
  • soľ, čierne korenie
  • olej

Na oleji orestujeme dozlatista jemne nakrájanú cibuľu. Pridáme očistené, na kúsky pokrájané huby a dusíme približne 10 minút. Podľa potreby podlejeme vodou. Len čo sa všetka tekutina odparí, odstavíme hrniec z ohňa a necháme vychladnúť.
Medzitým si pripravíme lístkové cesto. Všetky 3 kúsky z balenia vyvaľkáme na tenký plát.
Ďalej si nakrájame pór na kolieska. Množstvo nechám na vás a vašej chuti. Ja som použila približne 10 cm kúsok.
Do vychladených húb vmiešame Lučinu, pór a dochutíme soľou a čiernym korením. Takto pripravenú zmes navrstvíme rovnomerne na všetky tri vyvaľkané lístkové cestá a zavinieme do štrúdlí.
Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 20 minút.

TIP: Do jednej štrúdle som pridala navyše pár plátkov šunky a nastrúhaný syr.

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu