Gratinované zemiaky so šampiňónmi, kuracím mäsom a cuketou

Hodnotenie receptu
(11 hlasov)

Ingrediencie

  • 800 g zemiakov
  • 500 g BIO kuracích pŕs
  • olivový olej
  • 2 červené cibule
  • 500 g šampiňónov
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 7 lyžíc oleja
  • 500 ml 33 % smotany
  • 200 ml plnotučného mlieka
  • soľ
  • ½ cukety
  • provensálske korenie

POSTUP:

Na panvici si rozohrejte olivový olej a orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď začne cibuľa chytať zlatú farbu, pridajte nadrobno nakrájané kuracie mäso a smažte, kým nie je mäso hotové. Po usmažení si zmes dajte bokom do misy.

Na tej istej panvici znova rozohrejte olivový olej a postupne na ňom orestujte šampiňóny nakrájané na tenké plátky. Šampiňóny pridávajte postupne, aby huby nepustili vodu, ale iba sa smažili. Po ich usmažení pridajte prelisovaný cesnak a len krátko orestujte. Zmes pridajte do misy s cibuľou a kuracím mäsom.

V hrnci si zmiešajte smotanu s mliekom, pridajte na plátky nakrájané zemiaky a osoľte. Varte prikryté zhruba 15 minút. V priebehu varenia vždy premiešajte, aby sa vám tekutina nepripaľovala. Nakoniec pridajte zmes cibule, kuracieho mäsa a húb. Varte prikryté zhruba 5 minút.

Na spodok formy na pečenie si vyskladajte cuketu nakrájanú na hrubšie plátky a pridajte zmes zemiakov, cibule, húb a kuracieho mäsa. Takto vrstvite, kým nespotrebujete všetku zmes. Na záver posypte provensálskym korením a pečte v rúre 40 minút na 200 °C.

 

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu