Slané palacinky s kuracím mäsom a špenátom

Hodnotenie receptu
(7 hlasov)

Ingrediencie

Cesto na palacinky:

  • 300 g hladkej múky
  • 600 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • lyžička soli

Náplň:

  • 500 g kuracieho mäsa
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice oleja
  • 400 g nasekaného listového špenátu (zmrazeného)
  • 200 ml smotany (30 %)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 – 150 g syra Eidam

POSTUP (cca 12 menších palaciniek):

Najprv si pripravte cesto na palacinky. V miske si zmiešajte múku s mliekom, a len čo nebudete mať v ceste hrudky, pridajte vajcia a soľ. Cesto nechajte odležať.

Osmažte si cibuľku na oleji. Až začne chytať farbu, pridajte na panvicu kúsky kuracieho mäsa (čím menšie kocky, tým lepšie). Nechajte kuracie mäso opiecť a pridajte zmrazený špenát. Zaklopte pokrievkou a nechajte špenát rozpustiť. Medzitým sa môžete pustiť do palaciniek. Nakoniec kuraciu zmes podlejte smotanou, pridajte prelisovaný cesnak a dochuťte soľou. Zmes nechajte prebublávať, aby zhustla, prípadne ju ešte zahustite trochou strúhaného syra.

Hotovú zmes vložte do palacinky a posypte strúhaným syrom.

Ďalšie recepty so špenátom

Špenátový quiche

Predjedlá, chuťovky

Špenátový quiche

Spolu nám to šlape medaile Veľkonočná plnka

Predjedlá, chuťovky

Veľkonočná plnka

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu