Slané palacinky s kuracím mäsom a špenátom

Hodnotenie receptu
(7 hlasov)

Ingrediencie

Cesto na palacinky:

  • 300 g hladkej múky
  • 600 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • lyžička soli

Náplň:

  • 500 g kuracieho mäsa
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice oleja
  • 400 g nasekaného listového špenátu (zmrazeného)
  • 200 ml smotany (30 %)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 – 150 g syra Eidam

POSTUP (cca 12 menších palaciniek):

Najprv si pripravte cesto na palacinky. V miske si zmiešajte múku s mliekom, a len čo nebudete mať v ceste hrudky, pridajte vajcia a soľ. Cesto nechajte odležať.

Osmažte si cibuľku na oleji. Až začne chytať farbu, pridajte na panvicu kúsky kuracieho mäsa (čím menšie kocky, tým lepšie). Nechajte kuracie mäso opiecť a pridajte zmrazený špenát. Zaklopte pokrievkou a nechajte špenát rozpustiť. Medzitým sa môžete pustiť do palaciniek. Nakoniec kuraciu zmes podlejte smotanou, pridajte prelisovaný cesnak a dochuťte soľou. Zmes nechajte prebublávať, aby zhustla, prípadne ju ešte zahustite trochou strúhaného syra.

Hotovú zmes vložte do palacinky a posypte strúhaným syrom.

Ďalšie recepty so špenátom

Špenátový quiche

Predjedlá, chuťovky

Špenátový quiche

Spolu nám to šlape medaile Veľkonočná plnka

Predjedlá, chuťovky

Veľkonočná plnka