Ratatouille

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 červené cibule
  • 1 červená paprika
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 plechovky krájaných paradajok
  • soľ
  • hrsť nasekanej bazalky
  • 1 veľká cuketa
  • 1 veľký baklažán
  • 5 paradajok
  • olivový olej na potretie
  • provensálske korenie

POSTUP:

Do rozpálenej panvice si dajte olivový olej a nechajte na ňom restovať do zmäknutia nadrobno nakrájanú červenú cibuľu a papriku. Len čo je cibuľa s paprikou hotová, pridajte prelisovaný cesnak, ktorý trochu restujte, potom pridajte krájané paradajky. Všetko osoľte, pridajte hrsť sekanej bazalky, premiešajte a priklopené varte 10 minút.   Medzitým si nakrájajte baklažán, paradajky a cuketu na rovnako tenké prúžky.  

Len čo je omáčka hotová, dajte si ju do zapekacej formy, trochu rozmixujte tyčovým mixérom a potom dookola skladajte plátky baklažánu, cukety a paradajok. Na záver zeleninu potrite olivovým olejom, posypte provensálskym korením, zakryte alobalom a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 190 °C a pečte 1 hodinu.  

Po upečení servírujte samotné alebo s vašou obľúbenou prílohou.

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu