Super rýchle kokosky z bielkov

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/535/ef/kokosky-mora-recept_2.webp

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

POSTUP: 

Práškový cukor zmiešajte so strúhaným kokosom a potom pridajte 2 bielky a zmäknuté maslo. Pomocou rúk poriadne prepracujte, aby sa kokos spojil s cukrom, maslom a bielkami. Vďaka teplým rukám sa maslo rýchlo rozpustí a so všetkým rýchlo spojí.  

Vypracovanú zmes na kokosky naberajte lyžičkou a otretím o okraj misy zmes v lyžičke stlačte, vytvorí sa vám tak kopček. Dobre to ide, keď sa lyžička namočí do vody. Kokosky možno potom ľahko vyklepnúť.  

Kokosky ukladajte na plech s papierom na pečenie a dajte ich piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 °C a pečte cca 10 – 15 minút alebo do mierne zlatista.  

Po upečení nechajte vychladnúť. Kokosky je lepšie nechať niekoľko dní odležať a ony sa zvláčnia.

Podobné recepty

šipka Banner akce
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii