Pudingové cukrovinky

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/525/3a/pudinkove-cukrovi-2_mora-recept.webp

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Vo väčšej mise si zmiešajte všetky sypké suroviny a potom k nim pridajte zmäknuté maslo a vajíčko. Rukami dôkladne cesto prepracujte a vytvorte z neho bochník, ktorý zabaľte do potravinárskej fólie a dajte minimálne na 12 hodín odležať do chladničky. Ak by sa cesto mrvilo, pridajte lyžicu vody.  

Po odležaní vyberte cesto z chladničky 2 hodiny predtým, ako začnete robiť cukrovinky. Akonáhle má cesto izbovú teplotu, rukami ho zľahka prepracujte a potom pomocou mlynčeka a nadstavca na tvorbu cukroviniek tvorte cukrovinky dlhé zhruba 4 cm.  

Takto hotové cukrovinky dajte na plech s papierom na pečenie a vložte do vopred vyhriatej rúry na 170 °C, pečte 10 minút.  

Po upečení nechajte cukrovinky vychladnúť. Akonáhle sú studené, rozdeľte ich na dve kôpky s rovnakým počtom kusov.  

Jednu časť cukroviniek natrite marmeládou a priložte na ňu druhú časť. Zlepené cukrovinky namočte jedným koncom do rozpustenej čokolády a pokladajte ich na papier na pečenie. Hotové cukrovinky odložte na chladné miesto a nechajte aspoň jeden deň odležať.  

Skladujte v chlade.

Podobné recepty

šipka
Išelské tortičky
Múčniky, dezerty, cukrovinky
Išelské tortičky
Medvedie labky
Múčniky, dezerty, cukrovinky
Medvedie labky
Banner akce
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii