Pudingové cukrovinky

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • 300 g hladkej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • 4 balíčky vanilkového pudingu
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 180 g masla
  • 1 lyžica vody (podľa potreby)
  • jahodová marmeláda na potretie
  • 200 g 70 % čokolády

POSTUP:

Vo väčšej mise si zmiešajte všetky sypké suroviny a potom k nim pridajte zmäknuté maslo a vajíčko. Rukami dôkladne cesto prepracujte a vytvorte z neho bochník, ktorý zabaľte do potravinárskej fólie a dajte minimálne na 12 hodín odležať do chladničky. Ak by sa cesto mrvilo, pridajte lyžicu vody.  

Po odležaní vyberte cesto z chladničky 2 hodiny predtým, ako začnete robiť cukrovinky. Akonáhle má cesto izbovú teplotu, rukami ho zľahka prepracujte a potom pomocou mlynčeka a nadstavca na tvorbu cukroviniek tvorte cukrovinky dlhé zhruba 4 cm.  

Takto hotové cukrovinky dajte na plech s papierom na pečenie a vložte do vopred vyhriatej rúry na 170 °C, pečte 10 minút.  

Po upečení nechajte cukrovinky vychladnúť. Akonáhle sú studené, rozdeľte ich na dve kôpky s rovnakým počtom kusov.  

Jednu časť cukroviniek natrite marmeládou a priložte na ňu druhú časť. Zlepené cukrovinky namočte jedným koncom do rozpustenej čokolády a pokladajte ich na papier na pečenie. Hotové cukrovinky odložte na chladné miesto a nechajte aspoň jeden deň odležať.  

Skladujte v chlade.

Ďalšie vianočné recepty

Išelské tortičky

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Išelské tortičky

Medvedie labky

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Medvedie labky

Srdiečka z celozrnnej ražnej múky

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Srdiečka z celozrnnej ražnej múky

Vanilkové rožky

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Vanilkové rožky