Plnené zapečené baklažány s mozzarelou

Hodnotenie receptu
(7 hlasov)

Ingrediencie

  • 3 veľké baklažány
  • 50 g masla
  • 2 jarné cibuľky
  • 250 g šampiňónov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400 ml paradajkovej omáčky
  • soľ
  • čierne korenie
  • 350 g čiernych olív
  • 200 g cherry paradajok
  • 1 lyžica oregana
  • 2 mozzarelly
  • 50 g strúhaného parmezánu

POSTUP:

Baklažány pozdĺžne rozkrojte. Nožom narežte do baklažánu mriežku a pomocou lyžice vydlabte dužinu, ktorú potom použijete do náplne.

Na panvici si rozpusťte maslo a dozlatista na ňom osmažte nadrobno nakrájané šampiňóny. Pridávajte maximálne vždy jednu hrsť šampiňónov, aby nepustili vodu a iba sa smažili.

Len čo sú všetky šampiňóny osmažené, pridajte nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a prelisovaný cesnak. Chvíľu ešte orestujte a potom pridajte polovicu dužiny z baklažánov, paradajkovú omáčku, rozpolené čierne olivy a rozštvrtené cherry paradajky. Celú zmes osoľte, okoreňte a pridajte lyžicu oregana. Priklopte pokrievkou a duste 20 minút za občasného miešania. Potom pokrievku zložte a varte ešte 10 minút.

Len čo je zmes hotová, naplňte ňou baklažány. Na baklažány položte nakrájanú mozzarellu a posypte postrúhaným parmezánom.

Vložte na plech s papierom na pečenie a pečte vo vyhriatej rúre 40 minút na 200 °C.

Ďalšie obľúbené recepty zo zeleniny