Plnené zapečené baklažány s mozzarelou

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/241/4f/plnene-lilky-zapecene-recept-mora.webp

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Baklažány pozdĺžne rozkrojte. Nožom narežte do baklažánu mriežku a pomocou lyžice vydlabte dužinu, ktorú potom použijete do náplne.

Na panvici si rozpusťte maslo a dozlatista na ňom osmažte nadrobno nakrájané šampiňóny. Pridávajte maximálne vždy jednu hrsť šampiňónov, aby nepustili vodu a iba sa smažili.

Len čo sú všetky šampiňóny osmažené, pridajte nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a prelisovaný cesnak. Chvíľu ešte orestujte a potom pridajte polovicu dužiny z baklažánov, paradajkovú omáčku, rozpolené čierne olivy a rozštvrtené cherry paradajky. Celú zmes osoľte, okoreňte a pridajte lyžicu oregana. Priklopte pokrievkou a duste 20 minút za občasného miešania. Potom pokrievku zložte a varte ešte 10 minút.

Len čo je zmes hotová, naplňte ňou baklažány. Na baklažány položte nakrájanú mozzarellu a posypte postrúhaným parmezánom.

Vložte na plech s papierom na pečenie a pečte vo vyhriatej rúre 40 minút na 200 °C.

Podobné recepty

šipka
Cuketové placky
Šaláty, zelenina
Cuketové placky
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii