Plnené šampiňóny portobello na grile
Plnené šampiňóny na grile sú dokonalou voľbou, keď chcete na gril hodiť niečo ľahké, ale chuťovo výrazné. Kombinácia čedaru, nivy, camembertu a čerstvej rukoly sa skvele dopĺňa s mäsitou chuťou veľkých šampiňónov portobello. Tento recept je hotový behom pár minút a nadchne aj tých, ktorí mäso bežne nevynechávajú.





Ingrediencie
Postup
Šampiňónom odrežte nožičky a nakrájajte ich na malé kocky. Camembert a nivu nakrájajte na malé kocky. Čedar nastrúhajte najemno.
Všetky suroviny – nožičky šampiňónov, camembert, nivu a nastrúhaný čedar – vložte do misy a dobre premiešajte.
Zmes osoľte, okoreňte, pridajte sušenú bazalku a nadrobno nasekanú rukolu. Všetko dôkladne premiešajte.

Klobúčiky šampiňónov naplňte pripravenou syrovou zmesou. Povrch šampiňónov zľahka potrite olivovým olejom.

Pripravené šampiňóny položte na rozohriaty gril a grilujte približne 10 minút, kým nebudú tmavé a zlatisté.
Hotové šampiňóny podávajte ako prílohu k mäsu alebo ako samostatný predkrm.
