Potrebujete (na 16 kusov):
POSTUP:
Pivo zohrejte, aby bolo vlažné. Rozdrobte doň droždie a nechajte chvíľku stáť. Medzitým do misy nasypte múku, pridajte soľ, olej a žĺtok. Nakoniec prilejte kvások z piva. Všetko dôkladne prepracujte. Bochník cesta nechajte v mise, poprášte múkou a prikryte utierkou. Nechajte ho na teplom mieste kysnúť asi trištvrte hodiny.
Hotové cesto rozdeľte na 2 časti. Z každej vyvaľkajte placku s výškou pol cm. Potom nakrájajte na osminky. Každý kúsok zatočte od väčšej časti a vytvarujte rožok. Hotové rožky poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Potrite ich rozšľahaným vajcom a posypte rascou. Rožky pečte 15 minút v rúre predhriatej na 180 °C.
Tip: Rožky môžete posypať hrubou soľou alebo sezamovými semienkami.