Pečené zemiaky z grilu

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/218/04/pecene-brambory-recept-mora.webp

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Neošúpané zemiaky dôkladne umyte a dajte variť na 10 minút a potom ich nechajte chvíľku vychladnúť. Na doštičku si položte dve varešky a vložte medzi ne zemiak. Zemiak potom nakrájajte na tenké plátky. Vďaka vareškám sa zemiak celý nerozkrojí, ale vzniknú vám iba zárezy v zemiaku.

Keď máte všetky zemiaky nakrájané, môžete ich grilovať na vonkajšom grile alebo ich vložte na plech s papierom na pečenie a grilujte v rúre. Zemiaky v oboch prípadoch grilujte, kým nie sú mäkké. Pri grilovaní v rúre si rúru nastavte na 200 °C a zapnite funkciu Gril. 

Ako prílohu k zemiakom môžete pripraviť červenú cibuľu, ktorú nakrájajte na tenké plátky a na panvici s olivovým olejom cibuľu osmažíte. Stačí len chvíľočku.

Ako dip k zemiakom si do misky s bielym jogurtom pridajte nadrobno nasekané bylinky a dip osoľte podľa chuti.

Pri servírovaní môžete ozdobiť ešte čerstvými klíčkami.

Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii