Ovocný koláč s tvarohom

Hodnotenie receptu
(27 hlasov)

Ingrediencie

  • 130 g bezlepkovej zelenej zmesi Adveni Donuts a Croissants
  • 180 g mlieka (rastlinné alebo bezlaktózové)
  • 30 g masti (rozpustenej)
  • 20 g cukru (kokosový alebo iné sladidlo)
  • štipka soli
  • 1 žĺtok (v prípade alergie nedávame)
  • 12 g droždia
  • 1 vanilkový cukor

Na cesto:

  • 250 g tvarohu v alobale
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 lyžice cukru (alebo iného sladidla)
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • ovocie (maliny, čerešne, višne, marhule, čučoriedky, ríbezle…)

POSTUP:

V hrnčeku si vytvoríme kvások z droždia, časti mlieka a cukru, necháme vzísť. Len čo má čiapočku alebo buble, šumí, pridáme k nemu žĺtok, vanilkový cukor, zvyšok mlieka a cukru, rozpustenú masť, štipku soli s múkou. Vyhnetieme jemné a vláčne cesto, ktoré necháme pod pokrievkou kysnúť. Len čo sa zdvojnásobí (cca 40 – 50 minút), poprekladáme ho a pomúčenými rukami alebo valčekom rozvaľkáme do okrúhlej formy, v ktorej máme papier na pečenie. Na toto množstvo cesta je ideálny priemer okrúhlej formy 30 cm. Ak by sme chceli ovocný koláč urobiť na plech, tak zdvojnásobíme množstvo ingrediencií a tvarohu na cesto.

V mise vyšľaháme tvaroh s cukrami a smotanou na jemný krém, ktorý rozotrieme na povrch cesta. Na tvarohovú vrstvu nanesieme ovocie podľa chuti, môže byť zavarené, čerstvé, zamrazené.

Koláč vložíme do rozpálenej rúry na 180 °C. Pečieme, kým okraje nebudú krásne svetlé hnedasté.

Ďalšie recepty bez lepku

Jahodová torta

Bezlepkové recepty

Jahodová torta

Čučoriedkové muffiny

Bezlepkové recepty

Čučoriedkové muffiny

Malinové rezy

Bezlepkové recepty

Malinové rezy

Bábovka bez lepku

Bezlepkové recepty

Bábovka bez lepku

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu