Ovocný koláč s tvarohom

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/375/e2/ovocny-kolac-mora-recept.webp

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

V hrnčeku si vytvoríme kvások z droždia, časti mlieka a cukru, necháme vzísť. Len čo má čiapočku alebo buble, šumí, pridáme k nemu žĺtok, vanilkový cukor, zvyšok mlieka a cukru, rozpustenú masť, štipku soli s múkou. Vyhnetieme jemné a vláčne cesto, ktoré necháme pod pokrievkou kysnúť. Len čo sa zdvojnásobí (cca 40 – 50 minút), poprekladáme ho a pomúčenými rukami alebo valčekom rozvaľkáme do okrúhlej formy, v ktorej máme papier na pečenie. Na toto množstvo cesta je ideálny priemer okrúhlej formy 30 cm. Ak by sme chceli ovocný koláč urobiť na plech, tak zdvojnásobíme množstvo ingrediencií a tvarohu na cesto.

V mise vyšľaháme tvaroh s cukrami a smotanou na jemný krém, ktorý rozotrieme na povrch cesta. Na tvarohovú vrstvu nanesieme ovocie podľa chuti, môže byť zavarené, čerstvé, zamrazené.

Koláč vložíme do rozpálenej rúry na 180 °C. Pečieme, kým okraje nebudú krásne svetlé hnedasté.

Podobné recepty

šipka
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii