Musaka

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/612/ed/mora-recept-musaka.jpg
Příprava
Príprava:
30 minút
Vaření
Varenie:
40 minút

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Baklažán nakrájajte na plátky a opečte na olejom potrenej panvici. Na oleji opečte nakrájanú cibuľu a potom pridajte mäso. Opečte ho dohneda, vmiešajte lúpané paradajky, lístky rozmarínu, prelisovaný strúčik cesnaku, škoricu a trochu mletého muškátového orieška. Osoľte, okoreňte a zmes chvíľku nechajte prebublávať pod pokrievkou. V hrnci nechajte rozpustiť maslo. Pridajte múku a vymiešajte svetlú zápražku. Prilejte mlieko a miešajte metličkou, aby sa nevytvorili hrudky. Do hotového, mierne vychladnutého bešamelu zamiešajte syr. Do olejom vymasteného pekáčika dajte vrstvu baklažánu. Potom pridajte polovicu mäsa a opäť vrstvu baklažánu. Pridajte druhú polovicu mäsa, zvyšnú zeleninu a navrch nalejte bešamel. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C dozlatista.

Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii