Musaka

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

Potrebujete (na 4 porcie):  
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 cibuľu
  • 1 konzervu lúpaných paradajok
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • mletý muškátový oriešok
  • 1 baklažán
  • 1 vetvičku rozmarínu
  • 3 lyžice masla
  • 5 lyžíc hladkej múky
  • 700 ml mlieka
  • 150 g nastrúhanej mozzarelly
  • olivový olej
  • soľ, čierne korenie
  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas pečenia: 40 minút  

POSTUP:

Baklažán nakrájajte na plátky a opečte na olejom potrenej panvici. Na oleji opečte nakrájanú cibuľu a potom pridajte mäso. Opečte ho dohneda, vmiešajte lúpané paradajky, lístky rozmarínu, prelisovaný strúčik cesnaku, škoricu a trochu mletého muškátového orieška. Osoľte, okoreňte a zmes chvíľku nechajte prebublávať pod pokrievkou. V hrnci nechajte rozpustiť maslo. Pridajte múku a vymiešajte svetlú zápražku. Prilejte mlieko a miešajte metličkou, aby sa nevytvorili hrudky. Do hotového, mierne vychladnutého bešamelu zamiešajte syr. Do olejom vymasteného pekáčika dajte vrstvu baklažánu. Potom pridajte polovicu mäsa a opäť vrstvu baklažánu. Pridajte druhú polovicu mäsa, zvyšnú zeleninu a navrch nalejte bešamel. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C dozlatista.