Mrkvovo-cícerová polievka s chlebovými krutónmi

Hodnotenie receptu
(18 hlasov)
Recept poslal/a
Veronika Rebičová


Ingrediencie

  • 1 hrnček cíceru
  • 2 mrkvy 
  • Rasca 
  • 1KL Soľ 
  • 2KL Nové korenie 
  • 2 guľôčky Čierne 
  • 4 guľôčky celé korenie 
  • ½ KL kurkuma 
  • Malá cibuľka 

Hrnček cíceru si namočíme deň vopred. Vodu, v ktorej sme namáčali cícer zlejeme. Do hrnca nasypeme cícer, dáme soľ, rascu a zalejeme vodou. Varíme hodinu. V druhom hrnci popražíme cibuľku, mrkvu, pridáme pol lyžičky kurkumy. Pridáme cicer a zalejeme vodou. Varíme kým zmäkne mrkva. Premixujeme, dochutíme soľou, koreniami. Preveríme, môžeme zjemniť lyžicou sladkej smotany. Tri krajce chleba potrieme silnou vrstvou masla a dáme zapiect na 200°C asi 10 minút. Po vychladnutí nakrájame na kocky.