Maslová tekvica plnená šampiňónmi a syrom

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/426/a4/maslova-dyne-mora-recept1.webp

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Maslovú tekvicu umyte a rozkrojte na dve polovice. Zbavte semienok, potrite olejom a osoľte. Dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C na 30 minút.  

Do menšieho kastrólika dajte v osolenej vode variť prepláchnutú quinou.  

Kým sa tekvica pečie a varí quinoa, na panvici rozpáľte olivový olej a dajte naň orestovať nadrobno nakrájané šampiňóny. Hneď ako začnú šampiňóny zlatnúť, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a restujte ju dozlatista.  

Po tom, ako sú šampiňóny s cibuľkou hotové, zmiešajte ich s quinoou, syrom cottage, nasekaným rozmarínom a tymianom. Zmes osoľte, okoreňte a všetko dôkladne premiešajte.  

Hneď ako je tekvica upečená, vydlabte väčšinu tekvice a pridajte ju do zmesi. Tekvicu naplňte zmesou, posypte kockami mozzarelly a dajte piecť znova do rúry na 180 °C na 10 minút.  

Podávajte s čerstvou zeleninou alebo obľúbenou prílohou. Výborná je však aj takto samotná

Podobné recepty

šipka
Pečené zemiaky z grilu
Predjedlá, chuťovky
Pečené zemiaky z grilu
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii