Maslová tekvica plnená šampiňónmi a syrom

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • 1 veľká maslová tekvica + trocha oleja a soľ
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa
  • 50 g masla
  • 200 g šampiňónov
  • 100 g quinoy
  • tymian + rozmarín podľa chuti
  • 200 g syra cottage
  • hrsť kociek syra mozzarella
  • soľ + čierne korenie

POSTUP:

Maslovú tekvicu umyte a rozkrojte na dve polovice. Zbavte semienok, potrite olejom a osoľte. Dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C na 30 minút.  

Do menšieho kastrólika dajte v osolenej vode variť prepláchnutú quinou.  

Kým sa tekvica pečie a varí quinoa, na panvici rozpáľte olivový olej a dajte naň orestovať nadrobno nakrájané šampiňóny. Hneď ako začnú šampiňóny zlatnúť, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a restujte ju dozlatista.  

Po tom, ako sú šampiňóny s cibuľkou hotové, zmiešajte ich s quinoou, syrom cottage, nasekaným rozmarínom a tymianom. Zmes osoľte, okoreňte a všetko dôkladne premiešajte.  

Hneď ako je tekvica upečená, vydlabte väčšinu tekvice a pridajte ju do zmesi. Tekvicu naplňte zmesou, posypte kockami mozzarelly a dajte piecť znova do rúry na 180 °C na 10 minút.  

Podávajte s čerstvou zeleninou alebo obľúbenou prílohou. Výborná je však aj takto samotná

Ďalší chuťovky