Mandľovo-čokoládový chlebíček

Hodnotenie receptu
(12 hlasov)

Ingrediencie

  • 300 g špaldovej hladkej múky
  • 100 g mletých mandlí (alebo mandľovej múky)
  • ½ kypriaceho prášku do pečiva (bez fosfátov)
  • štipka soli
  • 250 g jablčného pyré
  • 60–100 g sladidla (napr. javorový sirup)
  • 60 g kokosového tuku
  • 150–200 ml vody
  • 50 g hrozienok
  • 100 g vysokopercentnej čokolády (70 %)
  • plátky mandlí na posypanie

POSTUP:

V miske zmiešajte špaldovú múku, mleté mandle (prípadne mandľovú múku), kypriaci prášok a štipku soli. Potom pridajte jablčné pyré. Jablčné pyré zaistí hotovému chlebíčku vláčnosť a trvanlivosť. Na teplom mieste nechajte povoliť kokosový tuk, zmiešajte ho s obľúbeným sladidlom (my sme použili javorový sirup) a pridajte ho do cesta.

Všetko dôkladne premiešajte a postupne vmiešajte teplú vodu. Nakoniec do cesta pridajte hrozienka a čokoládu nasekanú na malé kúsky.

 Formu na pečenie na biskupský chlebíček si vyložte papierom na pečenie. Nalejte do nej cesto, ktoré posypete plátkami mandlí. Pečte vo vyhriatej rúre na 170 °C, približne 60 minút.

Po upečení vyklopte chlebíček z formy, a pokiaľ odoláte, tak ho nechajte vychladnúť. Mandľovo-čokoládový chlebíček je skvelý k čaju alebo ku káve.

Ďalšie recepty ku káve

Hruškový koláč

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Hruškový koláč

Srdiečka z celozrnnej ražnej múky

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Srdiečka z celozrnnej ražnej múky