Mandľovo-čokoládový chlebíček

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/181/ad/mandlovy-cokoladovy-chlebicek-recept.webp

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

V miske zmiešajte špaldovú múku, mleté mandle (prípadne mandľovú múku), kypriaci prášok a štipku soli. Potom pridajte jablčné pyré. Jablčné pyré zaistí hotovému chlebíčku vláčnosť a trvanlivosť. Na teplom mieste nechajte povoliť kokosový tuk, zmiešajte ho s obľúbeným sladidlom (my sme použili javorový sirup) a pridajte ho do cesta.

Všetko dôkladne premiešajte a postupne vmiešajte teplú vodu. Nakoniec do cesta pridajte hrozienka a čokoládu nasekanú na malé kúsky.

 Formu na pečenie na biskupský chlebíček si vyložte papierom na pečenie. Nalejte do nej cesto, ktoré posypete plátkami mandlí. Pečte vo vyhriatej rúre na 170 °C, približne 60 minút.

Po upečení vyklopte chlebíček z formy, a pokiaľ odoláte, tak ho nechajte vychladnúť. Mandľovo-čokoládový chlebíček je skvelý k čaju alebo ku káve.

Podobné recepty

šipka
Hruškový koláč
Múčniky, dezerty, cukrovinky
Hruškový koláč
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii