Mandľovo-čokoládový chlebíček

Hodnotenie receptu
(12 hlasov)

Ingrediencie

  • 300 g špaldovej hladkej múky
  • 100 g mletých mandlí
  • ½ kypriaceho prášku do pečiva (bez fosfátov)
  • 250 g jablčného pyré
  • 60–100 g sladidla (napr. javorový sirup)
  • 60 g kokosového tuku
  • 150–200 ml vody
  • 50 g hrozienok
  • 100 g vysokopercentnej čokolády (70 %)
  • plátky mandlí na posypanie

POSTUP:

Najprv v miske zmiešajte všetky sypké ingrediencie. Potom pridajte jablčné pyré, obľúbené sladidlo (my sme použili javorový sirup) a povolený kokosový tuk. Všetko premiešajte a postupne vmiešajte teplú vodu. Nakoniec do cesta pridajte hrozienka a čokoládu nakrájanú na malé kúsky.

Cesto dajte do nádoby na chlebíček vyloženej papierom na pečenie a posypte plátkami mandlí. Chlebíček pečte v rúre vyhriatej na 170 °C 60 minút.

Po upečení vyberte chlebíček z formy a nechajte vychladnúť. Je skvelý k čaju alebo ku káve.

Ďalšie recepty ku káve

Hruškový koláč

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Hruškový koláč

Srdiečka z celozrnnej ražnej múky

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Srdiečka z celozrnnej ražnej múky

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu