Malinové rezy

Hodnotenie receptu
(6 hlasov)

Ingrediencie

  • 6 vajec, zvlášť bielky a žĺtky
  • 140 g cukru krupice
  • 180 g bezlepkovej zmesi Adveni Bake a Cake
  • ½ vrecúška prášku do pečiva Dr.Oetker s vínnym kameňomPoleva:
  • 500 g tvarohu Moravia (v alobale)
  • 100 g smotany na šľahanie (33 %) Moravia

Malinový rozvar:

  • 220 g malín (môžu byť zmrazené)
  • 80 g kryštálového cukru (alebo iného sladidla)

+ čokoládová poleva a maliny na ozdobu

POSTUP:

Žĺtky vyšľaháme s tretinou cukru na hustú penu a z bielkov so zvyšným cukrom vyšľaháme tuhý sneh. Sneh spojíme so žĺtkovou penou a nakoniec opatrne vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva. Plech vyložíme papierom na pečenie a hmotu naň rovnomerne rozotrieme. Ihneď vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme v rúre asi 15 minút pri teplote 180 °C.
Necháme vychladnúť a medzitým si nachystáme malinový rozvar.

Príprava rozvaru:
Do hrnca vložíme maliny a pridáme kryštálový cukor, necháme chvíľočku povariť. Odstavíme a ponorným mixérom vymixujeme. Potom precedíme cez sitko, aby sme sa zbavili semienok. Necháme vychladnúť.

Pripravíme si malinovú polevu:
V mise vyšľaháme tvaroh s vychladeným malinovým rozvarom, nakoniec pridáme smotanu a opäť vyšľaháme.

Na vychladený plát cesta rozotrieme malinovo-tvarohovú polevu a urobíme mriežky z čokoládovej polevy (buď môžeme použiť hotovú čokoládovú polevu od Dr. Oetkera, alebo si vyrobíme z čokolády a tuku). Nakoniec rezy ozdobíme tým, že na ne naukladáme maliny a jedlé lístky (mäta, medovka…)
Dáme do chladničky.

Ďalšie recepty bez lepku

Bábovka bez lepku

Bezlepkové recepty

Bábovka bez lepku

Jahodová torta

Bezlepkové recepty

Jahodová torta