Malinové rezy

Hodnotenie receptu
(6 hlasov)

Ingrediencie

  • 6 vajec, zvlášť bielky a žĺtky
  • 140 g cukru krupice
  • 180 g bezlepkovej zmesi Adveni Bake a Cake
  • ½ vrecúška prášku do pečiva Dr.Oetker s vínnym kameňomPoleva:
  • 500 g tvarohu Moravia (v alobale)
  • 100 g smotany na šľahanie (33 %) Moravia

Malinový rozvar:

  • 220 g malín (môžu byť zmrazené)
  • 80 g kryštálového cukru (alebo iného sladidla)

+ čokoládová poleva a maliny na ozdobu

POSTUP:

Žĺtky vyšľaháme s tretinou cukru na hustú penu a z bielkov so zvyšným cukrom vyšľaháme tuhý sneh. Sneh spojíme so žĺtkovou penou a nakoniec opatrne vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva. Plech vyložíme papierom na pečenie a hmotu naň rovnomerne rozotrieme. Ihneď vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme v rúre asi 15 minút pri teplote 180 °C.
Necháme vychladnúť a medzitým si nachystáme malinový rozvar.

Príprava rozvaru:
Do hrnca vložíme maliny a pridáme kryštálový cukor, necháme chvíľočku povariť. Odstavíme a ponorným mixérom vymixujeme. Potom precedíme cez sitko, aby sme sa zbavili semienok. Necháme vychladnúť.

Pripravíme si malinovú polevu:
V mise vyšľaháme tvaroh s vychladeným malinovým rozvarom, nakoniec pridáme smotanu a opäť vyšľaháme.

Na vychladený plát cesta rozotrieme malinovo-tvarohovú polevu a urobíme mriežky z čokoládovej polevy (buď môžeme použiť hotovú čokoládovú polevu od Dr. Oetkera, alebo si vyrobíme z čokolády a tuku). Nakoniec rezy ozdobíme tým, že na ne naukladáme maliny a jedlé lístky (mäta, medovka…)
Dáme do chladničky.

Ďalšie recepty bez lepku

Bábovka bez lepku

Bezlepkové recepty

Bábovka bez lepku

Čučoriedkové muffiny

Bezlepkové recepty

Čučoriedkové muffiny

Jahodová torta

Bezlepkové recepty

Jahodová torta

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu