Ostatné mäso
Jahňací chrbát v bylinkovej kruste a štuchané zemiaky
Králika naporciujte, osoľte a okoreňte. Mrkvu, zeler a petržlen očistite a nakrájajte na kúsky. Mäso dajte do olejom vymazaného pekáčika. Pridajte nakrájanú zeleninu. Cesnak nakrájajte na plátky, cibuľu na štvrtinky. Pridajte k mäsu spolu s bylinkami. V 400 ml vody rozmiešajte horčicu. Nalejte ju na mäso so zeleninou a vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov. Pečte asi hodinku. V priebehu pečenia občas prelejte šťavou.
Tip: Ku králikovi môžete do pekáčika pridať ešte na kúsky nakrájanú anglickú slaninu alebo ho slaninou rovno prešpikovať, aby bol šťavnatejší. Bude chutiť so zemiakovou alebo polentovou kašou.