Králik s horčicovou omáčkou

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

Potrebujete (na 4 porcie):  
  • 1 králik
  • 2 mrkvy
  • kúsok zeleru
  • 2 petržleny
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 2 cibule
  • vetvička rozmarínu
  • 5 vetvičiek tymianu
  • soľ, čierne korenie
  • 2 lyžice horčice
  • olej
  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas pečenia: 1 hodina  

POSTUP:

Králika naporciujte, osoľte a okoreňte. Mrkvu, zeler a petržlen očistite a nakrájajte na kúsky. Mäso dajte do olejom vymazaného pekáčika. Pridajte nakrájanú zeleninu. Cesnak nakrájajte na plátky, cibuľu na štvrtinky. Pridajte k mäsu spolu s bylinkami. V 400 ml vody rozmiešajte horčicu. Nalejte ju na mäso so zeleninou a vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov. Pečte asi hodinku. V priebehu pečenia občas prelejte šťavou.

Tip: Ku králikovi môžete do pekáčika pridať ešte na kúsky nakrájanú anglickú slaninu alebo ho slaninou rovno prešpikovať, aby bol šťavnatejší. Bude chutiť so zemiakovou alebo polentovou kašou.