Jahňací chrbát v bylinkovej kruste a štuchané zemiaky

381 hlasů
Tlačiť Tisknout
/data/images/recepty/motives/471/15/jehneci_small.webp

Ingrediencie

Postup

Štuchané zemiaky s opraženou cibuľou

V osolenej vode uvarte domäkka zemiaky. Hneď ako sú zemiaky hotové, zlejte ich a nechajte ich chvíľu vychladnúť. Potom ich ošúpte a popučte. Pridajte k nim hrsť nasekanej pažítky a petržlenovej vňate. Všetko dôkladne premiešajte a v prípade potreby dochuťte soľou.  

Bylinková strúhanka

Ako ďalšiu si pripravte bylinkovú strúhanku. Z hladkolistej petržlenovej vňate a mäty otrhajte lístky a z rozmarínu ihličky. Všetko sekáčikom nasekajte najemno. Do misy dajte strúhanku, nasekané bylinky, lyžičku soli a všetko premiešajte  

Jahňací chrbát

Jahňací chrbát očistite a z oboch strán osoľte a okoreňte. Na panvici rozpáľte olivový olej a z každej strany na ňom orestujte jahňací chrbát. Potom panvicu dajte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte 15 minút. Potom panvicu vytiahnite, chrbát potrite horčicou a obaľte ho v bylinkovej strúhanke. Strúhanku na chrbát čo najviac natlačte. Takto vložte znova na panvicu a pečte ďalších 15 minút na 180 °C. Po 15 minútach vyberte panvicu, na chrbát položte plátky masla a rúru na funkcii gril rozohrejte na 220 °C. Panvicu vložte znova do rúry a nechajte 5 minút. Z bylinkovej strúhanky sa vytvorí krásna krustička. Po upečení vyberte, dajte do misy, zabaľte do alobalu a nechajte 5 minút odpočinúť.    

Vínový preliv

Z panvice, kde sa piekol chrbát, vyberte kusy pečenej strúhanky a panvicu čo najviac rozohrejte. Pridajte rozmarín a červené víno. Víno na panvici zvarte, aby sa vyparil alkohol. Na záver pridajte maslo, ktoré víno zjemní a zľahka zahustí.    

Jahňací chrbát nakrájajte na plátky, krájajte vždy medzi kosťami. Na tanier dajte štuchané zemiaky, plátok jahňacieho a všetko zalejte trochou vínového prelivu.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu