Kelová polievka

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • 50 g masti
  • 250 g anglickej slaniny v celku
  • 2 väčšie cibule
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 stredný kel
  • 3 l zeleninového vývaru
  • 5 zemiakov
  • soľ
  • čierne korenie
  • ½ lyžičky drvenej rasce
  • 1 lyžica majoránu

POSTUP:

Do hrnca si dajte rozpustiť masť a pridajte k nej na drobné kocky nakrájanú anglickú slaninu. Nechajte ju na masti jemne osmažiť a potom k nej pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu.  

Cibuľu osmažte dozlatista a pridajte k nej prelisovaný cesnak. Chvíľu restujte, aby sa cesnak rozvoňal a potom pridajte ¾ nakrájaného a očisteného kelu. Všetko premiešajte a zalejte vývarom.  

Do hrnca potom pridajte na kúsky nakrájané zemiaky, soľ, čierne korenie, drvenú rascu a majorán. Všetko premiešajte a varte do zmäknutia zemiakov.  

Len čo je polievka hotová, pridajte zvyšok kelu a nechajte zľahka prevariť.  

Podávajte ozdobené smaženou cibuľkou.

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu