Kelová polievka

340 hlasů
Tlačiť Tisknout
/data/images/recepty/motives/483/2e/kapustova-polevka_small.webp

Ingrediencie

Postup

Do hrnca si dajte rozpustiť bravčovú masť a nechajte ju na strednom plameni rozpustiť. Pridajte na drobné kocky nakrájanú anglickú slaninu. Anglickú nechajte na masti ľahko osmahnúť a potom k nej pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu.  

K cibuli osmahnutej dozlatista pridajte prelisovaný cesnak. Chvíľu restujte, aby sa cesnak rozvoňal a potom pridajte ¾ očisteného a nakrájaného kelu. Všetko premiešajte a zalejte vývarom.  

Do hrnca potom pridajte na kúsky nakrájané zemiaky, soľ, čierne korenie, drvenú rascu a majorán. Všetko premiešajte a varte do zmäknutia zemiakov.  

Len čo je polievka hotová, pridajte zvyšok kelu a nechajte zľahka prevariť.  

Skvelú kelovú polievku podávajte ozdobenú vyprážanou cibuľkou.

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu