Kelová polievka

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • 50 g masti
  • 250 g anglickej slaniny v celku
  • 2 väčšie cibule
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 stredný kel
  • 3 l zeleninového vývaru
  • 5 zemiakov
  • soľ
  • čierne korenie
  • ½ lyžičky drvenej rasce
  • 1 lyžica majoránu

POSTUP:

Do hrnca si dajte rozpustiť bravčovú masť a nechajte ju na strednom plameni rozpustiť. Pridajte na drobné kocky nakrájanú anglickú slaninu. Anglickú nechajte na masti ľahko osmahnúť a potom k nej pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu.  

K cibuli osmahnutej dozlatista pridajte prelisovaný cesnak. Chvíľu restujte, aby sa cesnak rozvoňal a potom pridajte ¾ očisteného a nakrájaného kelu. Všetko premiešajte a zalejte vývarom.  

Do hrnca potom pridajte na kúsky nakrájané zemiaky, soľ, čierne korenie, drvenú rascu a majorán. Všetko premiešajte a varte do zmäknutia zemiakov.  

Len čo je polievka hotová, pridajte zvyšok kelu a nechajte zľahka prevariť.  

Skvelú kelovú polievku podávajte ozdobenú vyprážanou cibuľkou.