Kapustová polievka

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/271/b6/zelnacka-recept-mora.webp

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Vo veľkom hrnci s hrubým dnom si na olivovom oleji osmažte nadrobno pokrájanú cibuľu. Len čo je cibuľa hotová, vyberte ju a do hrnca vložte na väčšie kúsky nakrájané mäso. Nepridávajte žiadny olej a mäso nechajte postupne zatiahnuť z každej strany. Do hrnca vkladajte vždy menšie množstvo mäsa, aby vám nezačalo púšťať šťavu.

Len čo je mäso zatiahnuté, pridajte cibuľu, trochu vody a zaprášte mletou paprikou. Premiešajte a pridajte zvyšok teplej vody a kyslú kapustu aj s nálevom. Nakoniec pridajte ešte soľ a čierne korenie, a nechajte variť 40 minút, alebo kým nebude mäso krásne mäkké.

Po uvarení pridajte na kocky nakrájané zemiaky a klobásu. Nechajte variť ešte zhruba 20 minút, kým nebudú zemiaky mäkké. V prípade potreby dochuťte soľou a čiernym korením.

Kapustnicu podávajte napríklad s čerstvým chlebom.


ODPORÚČAME:

Na varenie tradičných receptov nikdy nevyjdú z módy tradičné plynové sporáky MORA.
▷ Nájdite svojho predajcu MORA

Podobné recepty

šipka
Tradičná sviečková na smotane
Ostatné mäso
Tradičná sviečková na smotane

Kráľovná medzi českými jedlami. Recept na sviečkovú býva považovaný za veľmi zložitý. S naším receptom tradičnú sviečkovú hravo zvládnete. Na nedeľňajšom stole sa bude vynímať a pochutí si celá rodina.

5 porcií
pomlčka
2 hodiny
pomlčka
náročné
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii